Eduskunta äänesti lupaustensa vastaisesti Portugalin tukipaketista

Vaalikonevastausten perusteella nykyisen eduskunnan kantan Portugalin tukipakettiin olisi ollut selvä ei, selviää Kansan muisti -verkkopalvelusta. Nykyisistä kansanedustajista 191 oli vastannut aihetta koskevaan kysymykseen Ylen vaalikoneessa. Heistä 135 vastusti ja 56 kannatti tukipakettia. Äänestyksen tulos oli lähes tarkalleen päinvastainen: jaa-ääniä kertyi 137, kun pakettia vastaan äänesti ainoastaan 49 kansanedustajaa.

"Eduskunta- ja etenkin hallitustyöhön kuuluu tietysti kompromissit", selvittää Kansan muisti -palvelua pyörittävän samannimisen yhdistyksen puheenjohtaja Juha Yrjölä. "Tulemme kuitenkin myös jatkossa seuraamaan eduskunnan äänestysten ja vaalilupausten yhdenmukaisuutta", hän jatkaa.

Edustajakohtaiset äänestystulokset sekä vaalikonevastaukset ovat vertailtavissa Kansan muisti -palvelussa osoitteessa www.kansanmuisti.fi/opinions/portugal-vote.

Lisätietoja:

Mediavastaava Matti Kari
matti.kari@kansanmuisti.fi
+358 40 838 6607

Puheenjohtaja Juha Yrjölä
juha.yrjola@kansanmuisti.fi
+358 50 306 6955

Kansan muisti ry on poliittisesti sitoutumaton, vuonna 2010 perustettu vapaaehtoisvoimin toimiva yhdistys, jonka tavoitteena on tehdä päätöksenteosta avoimempaa ja ihmisläheisempää.