Kansan muistin hallitustyökalu paljastaa toimivimmat hallituspohjat

Ylen vaalikonevastauksiin perustuen SDP:n, perussuomalaisten, vasemmiston ja kristillisdemokraattien muodostama hallitus joutuisi tekemään vähiten kompromisseja, selviää Kansan muisti -verkkopalvelusta. Näiden puolueiden edustajien vaalikonevastauksista yhteneviä on 77 prosenttia. Paikkoja eduskunnassa puolueilla on yhteensä 101.

Myös SDP, perussuomalaiset ja keskusta, tarvittaessa kristillisdemokraateilla höystettynä, löytäisivät todennäköisesti helposti yhteisen sävelen, sillä ehdokkaista oli vaalikonekysymyksiin samansuuntaisesti vastannut 76 %:a.

"Venyneet hallitusneuvottelut saivat meidät pohtimaan, kuinka voisimme helpottaa niin kansalaisten tiedonsaantimahdollisuuksia kuin itse hallitusneuvottelijoidenkin työtä", kertoo Kansan muisti -yhdistyksen puheenjohtaja Juha Yrjölä. "Työkalullamme jokainen voi itse kokeilla, millaisia vaihtoehtoja hallituskokoonpanoille on. Samalla selviää, paljonko hallituspuolueet joutuisivat tekemään kompromisseja omien näkemystensä suhteen."

Erilaisten hallituskokoonpanojen toimivuudet ovat vertailtavissa Kansan muisti -palvelussa osoitteessa www.kansanmuisti.fi/opinions/coalition.

Lisätietoja:

Mediavastaava Matti Kari
matti.kari@kansanmuisti.fi
+358 40 838 6607

Puheenjohtaja Juha Yrjölä
juha.yrjola@kansanmuisti.fi
+358 50 306 6955

Kansan muisti ry on poliittisesti sitoutumaton, vuonna 2010 perustettu vapaaehtoisvoimin toimiva yhdistys, jonka tavoitteena on tehdä päätöksenteosta avoimempaa ja ihmisläheisempää.